Bør advarsler fra grænseregionsforskere, etnologer og arkæzoologer tillægges vægt?

Kenya
Oxford University har offentliggjort en erklæring, hvor cirka 11.000 forskere fra 154 lande har underskrevet en fælleserklæring med en række advarsler vedrørende klimaforandringer.

Men selvom mange på listen aldrig har beskæftiget sig med klimaforskning, slet ikke er forskere eller er fiktive figurer som Mickey Mouse og Albus Dumbledore fra Harry Potter, florerede historien i Danmark ukritisk på flere medier og i nyhedstjenesten Ritzau. Berlingske skrev, at ”11.000 forskere slår klimaalarm og bryder tabu: Verdensbefolkningen ’skal stabiliseres’”. Dagbladet Information skrev, at ”11.000 forskere advarer: Klimakrisen truer menneskeheden”, og DR 2-programmet Deadline debatterede erklæringen i udsendelsen i onsdags, ligesom de bragte nyheden på Danmarks Radios hjemmeside, dr.dk.

Den kenyanske statssekretær, Macharia Kamau, og formand for topmødet i FN’s befolkningsfond (UNFPA), som i disse dage finder sted i Kenyas hovedstad, Nairobi:
”Du sagde, at de er forskere? Mon ikke de snarere er narkovrag? Eller måske ballademagere, der er ude på at afspore vores forsøg på at redde vores kontinent. Enhver, der ved bare det mindste om klima og klimaforandringer, vil fortælle dig, at der er ingen sammenhæng mellem befolkningstørrelse og klimaforandringer”.
Én som rent faktisk har forsket i klimaforandringer, er Kirsten Halsnæs, professor ved DTU Management på Danmarks Tekniske Universitet. Hun siger:
”Det, der står i erklæringen, er ikke dokumenteret videnskabeligt, og mange af dem, der har underskrevet, har intet med klimaforskning at gøre. Jeg kan slet ikke forstå, at det er kommet så fint frem i medierne.”

https://www.kristeligt-dagblad.dk/danmark/forskere-der-ikke-har-forsket-i-klimaforandringer-slaar-klima-alarm
https://politiken.dk/udland/art7490771/Kenyansk-formand-for-topmøde-vil-ikke-acceptere-beskeden-fra-11.000-forskere

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s