Præsidentvalg i USA – Demokraterne inden Ohio den 15. oktober 2019

Fra venstre mod højre: Bernie Sanders, Joe Biden, Elizabeth Warren, Kamala Harris and Pete Buttigieg.
Fra venstre mod højre: Bernie Sanders, Joe Biden, Elizabeth Warren, Kamala Harris and Pete Buttigieg.

Kravene til debatten, der afholdes af CNN og New York Times i Columbus, Ohio, er fastsat af The Democratic National Committee, DNC, og kræver, at mindst 130.000 har ydet bidrag til valgkampagnen, og at kandidaten i mindst 4 opinionsmålinger har opnået tilslutning fra mindst 2 pct.

DNC har allerede meddelt, at kravene I november vil blive skærpet til 3 pct. tilslutning i mindst 4 landsdækkende meningsmålinger samt kampagnebidrag fra mindst 165.000 donorer.

Ved sidste debat i Houston i Texas den 12. september 2019 var 10 kandidater kvalificerede. Nu er der 12 kandidater, der lever op til kravene:

Demokraternes kandidater, der lever op til kravene fra DNC
Demokraternes kandidater, der lever op til kravene fra DNC

Fhv. vicepræsident Joseph R. Biden Jr., Senator Cory Booker fra New Jersey, Borgmester Pete Buttigieg fra South Bend, Indiana, Senator Kamala Harris fra Californien, Senator Amy Klobuchar fra Minnesota, tidligere medlem af Repræsentanternes Hus Beto O’Rourke fra Texas, Senator Bernie Sanders fra Vermont, tidligere boligminister Julián Castro, Senator Elizabeth Warren fra Massachusetts, iværksætteren, juristen og filantropen Andrew Yang fra New York, milliardæren Tom Steyer og medlem af Repræsentanternes Hus Tulsi Gabbard fra Hawaii.

Tidligere meningsmålinger foretaget blandt personer, der sandsynligvis vil deltage i det kommende såkaldte caucus i Iowa, der sammen med New Hampshire, Nevada og South Carolina, afholder primærvalg/caucuses allerede i februar 2020, har vist føring til Joe Biden fulgt af Elisabeth Warren, Kamala Harris og Bernie Sanders.

Senere meningsmålinger ændrer billedet: Elisabeth Warren ligger nu tættere på Joe Biden og med Bernie Sanders på 3. pladsen. I øvrigt er kommentatorerne i USA optaget af om Bernie Sanders hjerteproblemer vil påvirke hans ratings.

Meningsmålinger frem til 8. oktober 2019
Meningsmålinger frem til 8. oktober 2019