Forfattere i politisk tjeneste

Til nogles forundring og manges forargelse har Klimaminister Dan Jørgensen ansat forfatter Kaspar Colling Nielsen som taleskriver. Han skal angiveligt sætte ord på de klimavisioner, ministeren og hans nyorganiserede storrumsministerium arbejder på.

Daværende klima- og energiminister Connie Hedegaard, der også var optaget af klodens varme luft, havde i 2008-09 ansat kogebogsforfatter (og nu præst i Skagen) Kristian Ditlev Jensen som taleskriver. Kristian Ditlev Jensen blev så optaget af fiktionen hos Hedegaard, at han fratrådte stillingen 1. april 2009 for at hellige sig arbejdet som forfatter.

https://politiken.dk/kultur/art7270817/Forfatteren-Kristian-Ditlev-Jensen-skjulte-et-problem-som-pr%C3%A6sten-Kristian-Ditlev-Jensen-nu-vil-have-frem-%C2%BBDer-er-noget-vi-bliver-n%C3%B8dt-til-at-tale-om.-Helt-fra-jeg-var-ung-drak-jeg-meget%C2%AB