Præsidentvalg i USA – Demokraterne

Houston i Texas vil 12. og 13. september 2019 være rammen for den 3. runde af TV-transmitterede debatter mellem kandidaterne til at blive demokraternes officielle kandidat til præsidentvalget i 2020.

Foreløbig er der 9 håbefulde kandidater, der har kvalificeret sig til Houston-debatterne. Kravene fra The Democratic National Committee er nemlig, at mindst 130.000 har ydet bidrag til valgkampagnen, og at kandidaten i mindst 4 opinionsmålinger har opnået tilslutning fra mindst 2 pct.

Den seneste kandidat er iværksætteren, juristen og filantropen Andrew Yang fra New York, der slutter sig til de øvrige kandidater: Fhv. vicepræsident Joseph R. Biden Jr., Senator Cory Booker fra New Jersey, Borgmester Pete Buttigieg fra South Bend, Indiana, Senator Kamala Harris fra Californien, Senator Amy Klobuchar fra Minnesota, tidligere medlem af Repræsentanternes Hus, Beto O’Rourke, fra Texas, Senator Bernie Sanders fra Vermont og Senator Elizabeth Warren fra Massachusetts.

Tidligere boligminister Julián Castro har fået støtte fra over 130.000 donorer, men mangler at få mindst 2 pct. støtte i en opinionsmåling.

Mens alle de demokratiske kandidater i disse dage benytter Iowa State Fair til at promovere deres kandidatur er der netop offentliggjort en ny meningsmåling foretaget blandt personer, der sandsynligvis vil deltage i det kommende såkaldte caucus i Iowa, der sammen med New Hampshire, Nevada og South Carolina, afholder primærvalg/caucuses allerede i februar 2020.

Joe Biden fører med 28 procent, der siger de vil støtte Bidens nominering, fulgt af Elisabeth Warren med 19 procent, Kamala Harris med 11 procent og Bernie Sanders med 9 procent.