Miljø og klima i USA

Trump Biden Iowa 11 june 2019Ifølge The Washington Post, kommer miljø og klima efter emner som økonomi, sundhedsvæsen og immigration på listen over emner som amerikanerne anser for de vigtigste temaer op til præsidentvalget i 2020.

Miljø og klima frem mod 2020

Præsident Donald Trump har i en tale mandag adresseret klima og miljø. Trump gik direkte i flæsket på de mange kritikere af hans administrations miljøindsats.
Ifølge Trump har de etablerede medier stort set ignoreret det faktum, at USA i hans præsidenttid har opnået renere luft, renere vand og en generel bedre miljøtilstand. Det er kendsgerninger, Trump vil dele med det amerikanske folk. Han understreger, at han står for natur- og miljøbeskyttelse og fremme af ansvarlige, rene energiteknologier, mens Demokraternes såkaldte ”Green New Deal” vil ”forbyde køer, biler og fly, ødelægge Amerikas økonomi og knuse de fattigste samfund over hele kloden, der er afhængige af fossile brændstoffer til at overleve. ”

G20

Fra G20-topmødet i Japan fremgår det om USA i G20 Osaka Leaders’ Declaration:
36. The United States reiterates its decision to withdraw from the Paris Agreement because it disadvantages American workers and taxpayers. The U.S. reaffirms its strong commitment to promoting economic growth, energy security and access, and environmental protection. The U.S.’s balanced approach to energy and environment allows for the delivery of affordable, reliable, and secure energy to all its citizens while utilizing all energy sources and technologies, including clean and advanced fossil fuels and technologies, renewables, and civil nuclear power, while also reducing emissions and promoting economic growth. The United States is a world leader in reducing emissions. U.S. energy-related CO2 emissions fell by 14% between 2005 and 2017 even as its economy grew by 19.4% largely due to the development and deployment of innovative energy technologies. The United States remains committed to the development and deployment of advanced technologies to continue to reduce emissions and provide for a cleaner environment.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s