Ikke borgerlig og liberal men konservativ

Kære Kristian Ditlev Jensen,

Din kronik i BØRSEN den 2. oktober 2016, ”Nutidens danske højrefløj får mig til at vågne badet i sved”, er som alt fra din hånd særdeles velskrevet. Din fortjente succes som nykonservativ svækker desværre din sunde dømmekraft, og din beskrivelse af de andre borgerlige partier er forstemmende læsning.

I din iver efter at fremhæve din egen og Det Konservative Folkepartis ordentlighed på bekostning af de øvrige borgerlige partier kommer du meget tæt på samme udannede dæmonisering af blå blok, som Thorkild Kjærgaards præsterede i hans diabolske debatindlæg i POLITIKEN den 24. august 2016: Stuerene bliver de aldrig i den blå blok.

Den kommunistiske historiker og dr.phil. påstod, at det er ren og skær ondskabsfuldhed, som driver blå blok og dens støtter. Han skrev bl.a. ”Skadefryden ved at se små folk, som man i toppen af samfundspyramiden ikke regner for noget, gå nedenom og hjem. Slaveherrens glæde ved at sparke nedefter, fornøjelsen ved at se skrøbelige eksistenser smadret, fryden ved at høre gråden hos de magtesløse, glæden ved at være ovenpå og sidde på flæsket, have magten og kunne køre andre over i deres store grimme biler, gøre ondt og slukke håb uden selv at komme i fare”.

Jeg ville ønske, at du kunne indse, at Det Konservative Folkepartis fjender ikke er Dansk Folkeparti, Venstre og Liberal Alliance eller Nye Borgerlige for den sags skyld. Vi bør ingensinde glemme, at de virkelige fjender er de røde, bolsjevikker og kulturradikale, der ikke har opgivet at erobre magten, tilsidesætte grundlæggende borgerlige og konservative værdier og ”opdrage” folket i den sande lære.

Din kronik i BØRSEN står i skrigende modstrid til morgenens sobre og spændende debat med Henrik Dahl om borgerlighedens væsen på Radio24Syv. Med kendskab til, at du allerede kort efter stiftelsen af Ny Alliance meldte dig ind i partiet og ydermere indgik i partiets politiske udviklingsgruppe som tovholder på partiets socialpolitik, er det selvfølgeligt ikke underligt, at du er på bølgelængde med Henrik Dahl, der vel er tæt på at være det levende bevis på urimeligheden af din karakteristik af højrefløjen i Børsen-kronikken.

Hvad jeg ikke forstår, er hvad der har ændret din opfattelse siden januar 2008, hvor du ifølge BT forlod Ny Alliance med begrundelsen: ”Jeg er ikke borgerlig, jeg har aldrig været det, og jeg bliver det aldrig”.