Dengang Rocazino undgik at blive snydt af Lars Løkke Rasmussen

Niels Krause-Kjær har i bogen “Lars Løkke” beskrevet Lars Løkke Rasmussens (15.5.1964) opvækst i 1960’erne op i Græsted. Som barn led han frygteligt af bihulebetændelse og bukkede ofte under for forkølelser og sov i de koldeste måneder med et elvarmetæppe. Ofte måtte han med moderen op på Hillerød Sygehus og have suget snot. Og en enkelt gang også have boret et hul i næseryggen. Lars Løkke Rasmussen var sådan en dreng, der ikke var god til fodbold og han havde også problemer med at stave. Han har selv fortalt, hvordan han kæmpede med sine staveproblemer, og med sin mors hjælp faktisk fik det lært.

Efter den lidt svage start fulgte Lars Løkke godt med i skolen og havde desuden altid gang i sine projekter. Han blev elevrådsformand i 5. klasse og han var patruljefører i det lokale spejderkorps.

Foreningen af Gamle Spejdere i Græsted

Som 17-årig var Lars Løkke Rasmussen i 1981 med til at stifte ”Foreningen af Gamle Spejdere i Græsted”. Formålet var primært at samle penge ind til et folkevognsrugbrød, som Lars og vennerne kunne rejse Europa rundt i.

For at skaffe penge til projektet ville foreningen afholde en rockkoncert i Gribskovhallen. Koncerten skulle afholdes Sankthansaften i 1982, og Lars Løkke Rasmussen prøvede at hyre bandet Rocazino til koncerten.

Rocazino

På det tidspunkt var Rocazino et ganske populært fritidsorkester med den unge Ulla Cold som frontfigur, men med sangen ”Elsk mig i nat” fik Rocazino et regulært gennembrud. Pladeselskabet Polygram udsendte singlen ”Elsk mig i nat” i 1982 og solgte 25.000 eksemplarer på et halvt år. Sangen har i øvrigt lagt navn til musicalen ”Elsk mig i nat”.

Orkesteret udgav i 1980’erne i alt 6 albums, der gjorde Rocazino til én af de mest sælgende popsucceser i 80’erne med mere end 1 million solgte albums. Hvem har ikke været til fest og sunget med på ”Ridder Lykke” og ”All My Love” eller heppet på landsholdet med ”Én For Alle”, som Ulla Cold sang sammen med Frank Arnesen og hele holdet ved EM i 1988.

Rocazino og Ulla Cold kan efter næsten 40 år den dag i dag fylde spillesteder og henrykke festivalpublikummer over hele landet.

Rocazino dropper koncerten i Gribskovhallen

Rocazinos megahit med ”Elsk mig i nat” betyder, at de dropper arrangementet i Gribskovhallen.

I stedet får Lars Løkke tilbudt soul-funk bigbandet ”Blast” kendt for funky musik med avancerede hornarrangementer, sangerinderne Hanne Boel, Tina Schäfer og Lise Dandanell i front, en swingende rytmegruppe og nogle af Danmarks dygtigste musikere.

Måske er soul-funk og avancerede hornarrangementer ikke rigtig noget for Græsted. Under alle omstændigheder køber under 100 mennesker billet til koncerten, og de manglende entréindtægter sammenholdt med arrangørernes udgifter, betyder, at Lars Løkke står tilbage med en regning på 30-40.000 kr.

Lars Løkke Rasmussen vil ikke betale Blast

Til bandets overraskelse nægter den nu 18-årige Lars Løkke Rasmussen at betale regningen. Han hævder, at kontrakten er ugyldig, fordi han ikke var fyldt 18, da han skrev under på den.

”Blast” overgiver sagen til en advokat, men Lars Løkke Rasmussen giver sig ikke. Og til sidst må advokaten give op.

Bandmedlemmerne raser, og de overvejer mange år senere, da Lars Løkke er blevet statsminister, om de kan få drevet tilgodehavendet ind.

Lars Løkke Rasmussen rundt i Europa

Hvordan gik det så med Lars Løkke og ”Foreningen af Gamle Spejdere i Græsted”?

Året efter lykkes det faktisk Lars og hans venner at skrabe penge sammen til folkevognsrugbrødet og rejsen rundt i Europa.

Fødselsdag

Rocazinos frontfigur, Ulla Cold, fylder i øvrigt 70 år torsdag den 5. september 2019.